mastermind ondernemen soial media

Mastermind: ondernemen & social media

Zo leuk en spannend tegelijkertijd! Weer een stap verder! In november organiseer ik een Mastermind in Spanje voor ondernemers die 5 dagen hun bedrijf super belangrijk willen maken door te sparren en te DOEN. Het programma is uitgewerkt en staat online! Nieuwsgierig of jij er enthousiast van wordt :-). Aanmelding is NU geopend! 

Oke een Mastermind voor ondernemers, wat is dat eigenlijk? Nou kort gezegd is het een groep gelijkgestemden die samenkomen om hun bedrijf een boost te geven. Dit hoeven niet per se mensen te zijn uit een en hetzelfde vakgebied. Misschien zelfs liever niet. De verbinding zit hem vooral in het delen van de mindset. In dit geval zullen dat enthousiastelingen zijn die hun bedrijf willen laten groeien, ervoor willen gaan, stappen willen zetten en dit ook vooral ook samen willen doen. Iedereen heeft een andere achtergrond, heeft andere kennis en ervaring in huis en heeft een ander netwerk. Samen heb je zoveel in huis en kun je elkaar verder helpen om een volgende stap te zetten.

Ruimte maken voor groei

Elk kwartaal ga ik zelf alleen een week weg en ik heb gemerkt dat dit me zoveel brengt. Als ik weg ben hoef ik met niemand rekening te houden en kan me daardoor volop focussen op mijn bedrijf. Ik voel meer ruimte om tot mezelf te komen, kom daardoor in een fijne flow en daardoor ontstaan de beste ideeën. Ook ga ik altijd direct aan de slag zodat ik echt een groeispurt kan maken in één week tijd. Dat voelt heerlijk. Die groeispurt gun ik jou ook!

Dit doen wij ondernemers

Veel van ons ondernemers werken veel alleen. Anderen hebben ook geen mensen om zich heen die ondernemen. Of geen mensen waar ze zich aan op kunnen trekken. Je bent misschien wel drukker bezig met werken in je bedrijf in plaats van aan je bedrijf. Je hebt veel plannen maar het komt er niet van omdat je er geen tijd voor maakt. Misschien vind je het wel spannend om die ene stap nu echt te gaan zetten of weet je gewoon niet zo goed waar je moet beginnen. Dit kan zijn op gebied van ondernemen, social media of online ondernemen.

100% voor je bedrijf gaan

Maar eigenlijk heb je hele goede plannen voor je bedrijf. Kun je wel wat nieuwe inspiratie gebruiken. Wil jij je heel graag omringen met andere leukerds zoals jij. Je bent enthousiast om er vol voor te gaan en wil het nu ook belangrijk maken. Je wilt stappen gaan zetten. Investeren in je bedrijf. Omdat je geloofd dat je een stap te zetten hebt. Je wil de kansen die je ziet serieus gaan onderzoeken of nu gaan aanpakken. Ontdekken waar de groeikansen liggen voor je bedrijf, tot een 2.0 versie van je bedrijf komen, leren hoe social media hier een rol in kan spelen, hoe je klanten kan trekken met social media en/of hoe je misschien in kan spelen op de nieuwe wereld van online programma’s. Het kunnen allemaal redenen zijn om mee te willen.

Mastermind: investeren in je bedrijf

Tijdens deze week gaan we een aantal stappen zodat jij kan groeien als ondernemer, met je bedrijf, op gebied van social media en/of online ondernemen. Aan het begin van de week kijken we naar:

Desiree boerema Weekplanner– hoe jouw ondernemersdroom eruit ziet;
– welke korte & lange termijndoelen daarbij passen;
– wat er in de weg staat;
– hoe je de hobbels kan tackelen;
– welke stappen je kunt zetten;
– hoe je het praktisch kan doen;
– wie jou daar bij kunnen helpen;
– wat je direct al kan doen.

Hierdoor krijg je direct goed beeld van elkaar en van elkaars bedrijven én we creëren overzicht en focus. Tijdens de rest van de week gaan we aan de slag met de verschillende thema’s die uit de eerste sessie naar voren zijn gekomen, zowel op strategisch als praktisch gebied. Ook is het mogelijk om zelf input te leveren als je dat wil. We kunnen met elkaar kijken wat we van elkaar kunnen en willen leren om elkaar zo verder te laten groeien.

Er zal uitgebreid de ruimte zijn om alleen of samen aan de slag te gaan zodat je elke dag stappen zet en aan het eind van de week een reuzensprong gedaan hebt. Op de laatste dag gaan we o.a. kijken hoe e.e.a. ook ‘thuis’ geïmplementeerd kan worden zodat je lekker in beweging blijft en stappen blijft zetten om dichter bij jouw langetermijndoel te komen.

Mastermind programma

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen: voorafgaand aan de week, de week zelf en daarna. Zie hieronder:

– coachcall voorafgaand aan de Mastermind;
– groepssessies tijdens de Mastermind;
– één op één sessie tijdens de Mastermind;
– ruimte praktisch aan de slag te gaan;
– online social media trainingen;
– toegang tot heel veel social media tips en tricks;
– coachcall na afloop van de Mastermind;
– live terugkomdag.

Iedereen krijgt een account bij de Social Media Community en daar zal ook een besloten groep zijn waar we met elkaar samenkomen. Hier kunnen we vooraf al contact leggen én nadien ook elkaar op de hoogte kunnen brengen van de stappen die we gezet hebben. Zo kun je elkaar ook na de Mastermind blijven volgen, supporten en inspireren. Ook heb je hiermee een soort van stok achter de deur om in beweging te blijven.

Social Media Community

Social Media Community Boost iDeesIn de Social Media Community krijg je toegang tot alle online trainingen zoals Facebook Opstart, Instagram Actief zijn en Mailchimp. Daarnaast kun je al je vragen daar stellen die bij de uitvoer op je pad komen zodat je niet eindeloos hoeft te Googlen en uitzoeken. Ook vind je er heel veel tips en tricks over handige functies zodat je de ontwikkelingen een beetje kan volgen en getriggerd wordt om nieuwe dingen te proberen. Daarnaast is er een mogelijkheid om samen te werken met studenten uit het communicatie-, marketing- en multimediavakgebied. Ook vind je er veel andere enthousiaste ondernemers.

Dagprogramma

Het uitgangspunt is om elke ochtend een groepssessie te doen. Bijvoorbeeld van 09.00 tot 12.00. De concrete invulling bepalen we samen. Ik heb de nodige ideeën klaar liggen en we kijken ter plekke waar behoefte aan is. We lunchen samen om vervolgens om 13.00 uur praktisch aan de slag te gaan. Dat kan alleen, dat kan samen of met mij. Ook dat hangt af van wat jij nodig hebt om verder te komen. Handig om te weten: je kunt bijvoorbeeld  dan ook de online trainingen gaan volgen die in de community staan.

mastermindElke deelnemer krijgt een één op één sessie met mij van een uur. Deze kun je inzetten op een moment dat jij hem het beste kan gebruiken. Dit kan zijn om even wat dieper in te gaan op een onderwerp, of heel praktische uitleg over bepaalde zaken. Jouw keus. Ook is er ruimte voor eigen inbreng. Heb jij iets waar jij de groep mee kan inspireren of verder kan helpen en is er behoefte aan, dan kunnen we daar wat mee doen. Zo kunnen we van elkaar leren.

Met deze globale indeling blijft er voldoende ruimte om ook lekker (samen) te ontspannen in de vorm van wandelen, yoga, hardlopen en noem maar op. Zelf vind ik het fijn om b.v. ‘s ochtends te mediteren en wat yoga te doen en tussendoor lekker even een frisse neus te halen om het hoofd wat leeg te krijgen. Belangrijk is: doe wat voor jou goed voelt en wat jij nodig hebt om er het optimale uit te halen.

Investering 

Ben jij een enthousiaste ondernemer en roept alles in jou: jaaaa dit wil ik?! Dan is het goed om te weten wat je investering is voor deze week en wat je daarvoor krijgt. De investering is €2000,- exclusief b.t.w. Dit bevat:

– Verblijf van 22 t/m 27  november in Spanje;
– Maaltijden: ontbijt, lunch en diner;
– Complete Mastermind programma (zie hierboven);
– Toegang tot de Social media Community (december);
– Onbeperkt maandelijkse korting op de Social Media Community.

De eerste maand voor de community (december 2018) zit erbij in, zodat je lekker in de actiestand kan blijven Vanaf januari wordt dit een betaald abonnement. Als deelnemer aan de Mastermind betaal jij geen €69,95 per maand maar €29,50 per maand als je aansluitend lid blijft. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van alle opties, de trainingen en meer. Heb je wensen voor  nieuwe trainingen? Gooi het in de groep en de kans is groot dat ik het voor je ontwikkel. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

We gaan maximaal met een groep van 6 deelnemers die kant op. In totaal zullen we met 8 personen zijn; naast mijzelf zal ook mijn partner Jeroen Wassing mee gaan. Hij zal er zijn in de rol van gastheer en o.a. de maaltijden verzorgen. Hoeven wij ons daar ook niet druk om te maken ;-).

mastermind ondernemen soial media

Aanmelden

Ben jij er nu al uit dat je mee wil? Bel me dan z.s.m. om dit aan te geven. Dan kijken we of het aansluit. Zoals aangegeven zijn er maar zes plekken beschikbaar en vol is vol. Heb je vragen over deze Mastermind en/of wil je even wat overleggen. Neem dan ook gerust even contact met me op. Mag ook gewoon in het weekend  :-).

Verblijfsinformatie

We verblijven met elkaar in een grote woning waar we met maximaal twee personen op een kamer liggen. Er zijn twee badkamers aanwezig, goeie wifi en we hebben een privé zwembad voor als je tussendoor even lekker een duik wil nemen. Klinkt goed toch? Op zo’n 6 kilometer afstand ben je bij het bruisende centrum en het strand. In de omgeving zijn ook allemaal mogelijkheden om paard te rijden, mountainbiken en meer.

Waarom samen in één huis? Omdat de ervaring mij geleerd heeft dat de meest waardevolle gesprekken ontstaan wanneer we niet concreet met ‘werk’ bezig zijn. Juist in een ontspannen setting wanneer je het niet verwacht ontstaan de meest verbindende gesprekken en waardevolle inzichten.

Reisinformatie

Locatie: Malaga.
Verblijf: 1 uur rijden vanaf het vliegveld.
Aankomst: 22ste (avonds) zodat we de 23ste van start kunnen gaan.
Vertrek: 27ste (middag)
Vlucht: boek je zelf vanaf jouw favo locatie en moment.

Optioneel: vind je het fijn om lekker te kunnen gaan en staan waar je wil? Dan kun je een auto huren vanaf het vliegveld. Kun gemakkelijk zelf naar de verblijfslocatie rijden en heb je ook de mogelijkheid om tussen de sessies door te gaan en staan waar je wil. Kosten voor het uren van een auto van 22 t/m 27 november komen uit op zo’n € 150,-. Eventueel kun je samen met een of meerdere andere deelnemers samen een auto huren. Als je dit graag wil, laat het me weten dan kan ik dit voor je regelen via Daniëlle, mijn reisadviseuse.

Verzekering: Goed om voor jezelf even te checken of je een reisverzekering hebt, zowel voor privé of zakelijk. Bel even je ‘verzekeringsmannetje’ en stem even af wat nodig is 🙂 zodat je goed verzekerd op reis kan gaan. Zelfde geldt voor een annuleringsverzekering.

Waarom jij mee zou willen? 

Ik heb met verschillende ondernemers gepraat die enthousiast waren over dit toffe idee van een Mastermind en kreeg veel verschillende leuke reacties. Lijkt me leuk om even met je te delen waarom andere ondernemers graag mee willen en/of begin volgend jaar mee willen. De redenen waarom anderen mee willen en jij mogelijk ook:

– je bent er even uit;
– echt even los van je gezin(s taken) zijn;
– volle focus op je bedrijf hebben;
– rust hebben om echt even aan je bedrijf te werken;
– je graag willen omringen met positieve ondernemers;
– met plezier aan de slag met andere ondernemers;
– elkaar stimuleren, motiveren en tips geven;
– kunnen leren van anderen, samen weten meer dan 1;
– je krijgt energie van de positieve vibe;
– helpt elkaar verder groeien;
– tijd nemen om je creativiteit de ruimte te geven;
– samen werken en elkaar kunnen versterken;
– door de investering ga/wil ik er ook echt wat uit halen;
– lekker laten komen wat komt dat komt.

Om je nog wat meer beeld te geven wat je uit zo’n week kan halen, ook hierbij een paar reacties van ondernemers. Een paar voorbeelden:

– overzicht creëren in wat je allemaal aan het doen bent en focus aanbrengen;
– scherp krijgen waar je heen wil en weten hoe je dat kan doen;
– input krijgen over hoe je (online) kan innoveren;
– stok achter de deur om het nu echt door te pakken;
– van groot dromen naar concrete stappen;
– weten en leren hoe jij meer online zichtbaar kan worden;
– tijd voor een apk voor je bedrijf: heb je bij te sturen?;
– ontdekken hoe jij online klanten kan werven;
– een social media strategie zodat je het doelgericht in kan zetten;
– blog of videostrategie uitzetten en van start gaan;
– systeem uitzetten: van online zichtbaarheid naar klant (funnel);
– e-mail /nieuwsbrief workflow opzetten en uitwerken;
– check & feedback voor al je online kanalen;
– je online community plan gemaakt & een start gemaakt;
– social media integreren op je event: hoe, wat en start;
– beeld krijgen bij hoe jij je personal brand online kan neerzetten.

Ja, ik wil mee!

Wil jij nou heel graag mee en wil je je aanmelden? Of heb je vragen en/of wil je overleggen of dit iets voor jou kan zijn? Bel me even dan kijken we samen of het een match is.  Je kunt mij bereiken op 06-43456343. Krijg je me niet aan de lijn? Stuur me even een appje en ik bel je z.s.m even terug.

Wie is Desiree?

Desiree Boerema iDees online Social Media Community - kopie-01-01Ik ga er al helemaal van uit dat je me kent maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Mocht je me niet kennen, ik ben Desiree, 32 jaar en woon in Onnen (Groningen). Na het afronden van mijn opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen kon ik geen werk vinden dus creëerde ik het zelf door mijn eigen bedrijf te starten: iDees online.

Inmiddels dik 5,5 jaar later nog geen dag spijt gehad van deze keuze. Waar ik eerder vooral veel voor bedrijven gedaan heb, denk aan het maken van social media plannen, het professionaliseren van online profielen en het beheren van social media en websites, richt ik me nu vooral op strategie en het geven van trainingen. Ik vind het super leuk om samen met jou een strategie uit te zetten zodat jij daar zelf mee aan de slag kan gaan en/of een uitvoerend team om heen bouwt om het samen met jou te gaan doen.

Vanuit mijn bedrijf heb ik ruime ervaring in:

– uitzetten van social media strategieën m.b.v. het Social Media Canvas (door mijzelf ontwikkeld);
– concrete actieplannen maken: wanneer wat waar waarom plaatsen (m.b.v. mijn Weekplanner);
– startklaar maken van social media profielen;
– social media actief inzetten op een manier die bij jou past;
– social media trainingen geven;
– social media beheren o.a met tools als Hootsuite;
– blogs bedenken, schrijven, plaatsen;
– beheren van WordPress websites;
– nieuwsbrieven versturen m.b.t. Mailchimp;
– maken van online programma’s.

Als ik het over social media heb, bedoel ik: Facebook, LinkedIn, Instagram, Whatsapp, Pinterest, Google+, YouTube, Twitter, Hootsuite, Mailchimp, WordPress.

Hoe dichter je bij jezelf blijft in het ondernemerschap, hoe leuker het wordt. Je trekt dan namelijk veel gemakkelijker nieuwe klanten aan én klanten lijken steeds meer op jou waardoor het super fijn samenwerken is. Daarom een lijstje met kenmerken waar jij je zomaar in zou kunnen herkennen.

Ik hou van mensen die:

– 100% voor hun onderneming(sdroom) willen gaan;
– (meer/ willen) doen wat ze het liefste willen doen;
– daar ook nog eens hun boterham mee kunnen verdienen;
– graag doelgericht aan de slag gaan;
– lekker positief ingesteld zijn;
– praktisch ingesteld zijn: niet kletsen maar vooral DOEN!
– met veel plezier een ander verder helpen waar mogelijk;
– een persoonlijke benadering belangrijk vinden;
– graag willen groeien op persoonlijk/zakelijk vlak;
– oprecht zijn en vanuit daaruit handelen;
– misschien wat bescheiden zijn, maar ondertussen ontzettend vakkundig zijn;
– écht van betekenis willen zijn voor een ander;
– dicht bij zichzelf willen blijven op gebied van ondernemen & communicatie.

Om af te sluiten: ik ben een wandelende ideeënbox, ik hou van groot dromen en geloof ook gewoon dat wat ik droom werkelijkheid kan worden. Ik denk in mogelijkheden, kijk vooral naar hoe het wél gaat lukken en heb ook geleerd stil te staan bij de succesjes, daarvan te genieten en trots op te zijn.

Ik geloof dat iedereen kan doen wat hij/zij het liefste doet. Door te kijken wat jij allemaal in je hebt aan kwaliteiten, ervaringen en meer én te weten met wie jij het liefste werkt, kun je ontdekken welke producten en verdienmodel het beste bij jou passen. Van betekenis zijn voor de ander, de maatschappij of de wereld staat daarbij op nummer 1. Geld verdienen op nummer 2.

Om vervolgens te kijken hoe jij je verhaal via social media kan delen. Op een manier die bij jou past. Laat het vooral lekker afwijken van de massa. We zijn niet gelijk en dat is precies wat ons onderscheid. Door jouw verhaal op een positieve manier te delen, ga je anderen inspireren, verbinden en activeren. Zo krijg je naamsbekendheid, bouw je aan je netwerk én krijg je nieuwe klanten die écht bij jou passen.

Ben je enthousiast en wil je echt heel graag mee. Dan raad ik je aan om z.s.m. contact met mij op te nemen op 06-43456343. Er gaan maar zes deelnemers mee en vol is vol. Dus trek aan de bel zodat je erbij kan zijn. Dan checken we gelijk even of het echt iets is wat bij jou past. 

P.s. Is dit jouw droom en denk je wat voor mij te kunnen betekenen b.v. in de vorm van video’s maken? Laat het even weten, mogelijk kunnen we van de gelegenheid gebruik maken om samen te werken :-).

P.s.s. Wil je super graag mee maar kun je niet? In het voorjaar ga ik weer en de aanmeldingen daarvoor stromen ook al behoorlijk binnen. Wil je dan mee? App me even op 0643456343 of bellen mag natuurlijk ook.

Veelgestelde vragen

Ik ben ondernemer maar heb geen concreet vraagstuk. Het lijkt me gezellig en fijn om met ondernemers weg te gaan en te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Is het dan wel wat voor mij?

Ja uiteraard kun je dan ook mee gaan. We gaan verschillende sessies doen waardoor jij vanzelf input krijgt over waar jij mee aan de slag kan gaan. Lekker laten komen wat er komt. Kan de meest verrassende resultaten geven.

 

Ik heb nog geen bedrijf en weet ook nog niet 100% zeker of ik een bedrijf wil starten. Kan ik dan wel mee?

De week kun je heel goed gebruiken om te onderzoeken of het ondernemerschap wat voor jou is én zo ja wat je dan zou kunnen doen. Ik heb diverse online tools en werkboeken die je kunnen helpen in de ontdekkingstocht én je hebt fijne sparringspartners aan tafel. Het kan maar zo zijn dat je na een week helemaal helder hebt wat jou te doen staat.

 

 

 

3 gedachten over “Mastermind: ondernemen & social media”

  1. Pingback: Als je echt wil, heb je er tijd voor te maken ⋆ iDees online

  2. Pingback: Ondernemen: bij jou ook tijd om de volgende stap te zetten? ⋆ iDees online

  3. Pingback: Ondernemen: het is tijd om een volgende stap te zetten ⋆ iDees online

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten