Lig met je billen bloot, geld komt uit een kokosnoot!

Gisteren sprak ik met Yvonne. Ze is ook ondernemer en ze volgt ook de opleiding tot Holistisch Transformatie Therapeut. We hadden het over social media en hoeveel ondernemers roeptoeteren dat ze je duizenden euro’s kunnen laten verdienen, terwijl je op een eiland met je billen bloot geniet van geld uhhhh melk uit een kokosnoot.

Oké dat laatste vond ik er zelf leuk om bij te typen, maar die insteek over dat vele geld verdienen. Laten we het daar eens over hebben. Want is dat echt wat jouw drijfveer is in het ondernemerschap? Geld verdienen. Vééél geld verdienen. En daar het liefste niemand voor te hoeven zien omdat het met online programma’s gebeurt?

Ik kan het me niet voorstellen namelijk.

Kijk, met geld verdienen is niets mis. In het ondernemerschap is het belangrijk om voor je prijzen te staan en te geld te ‘durven’ vragen. Anders is het misschien een betaalde hobby of moet je er zelfs geld bijleggen. Nee, echt dat begrijp ik. Ik heb geen probleem met eigenwaarde en gun mezelf het beste van de wereld.

Maar voor mij gaat zit de essentie van het ondernemerschap toch heel ergens anders in. Voor mij gaat het over de vrijheid in het leven ervaren. Doen waar je blij van wordt. Een bedrijf bouwen rondom mijn leven in plaats van leven rondom mijn werk. Wat ik doe vanuit mijn bedrijf voelt trouwens niet eens als werk.

Naast de vrijheid die ik hierboven beschrijf, gaat het voor mij over het verschil maken. Voor anderen. De wereld. Impact maken. Direct of indirect. Samenkomen. Online. Maar vooral ook offline. Contact maken. Ervaringen delen. Die verbinding ervaren. Voelen dat we elkaar accepteren zoals we zijn. Het beste met elkaar voor hebben.

Als ik mijn dagelijkse dingen kan doen én geld over houdt om leuke dingen te doen, ben ik een tevreden mens. Ik werk en verdien liever minder en dat ik precies genoeg verdien, dan dat ik massa’s geld binnen hark en van hot naar her ren en eigenlijk geen ruimte voor om goed voor mezelf te zorgen en tijd te hebben voor datgene en de mensen die belangrijk voor me zijn.

Veel ondernemers lopen juist vast door het thema geld. Het kan voor een enorme blokkade zorgen waardoor het niet tot weinig stroomt. Dit kan b.v. komen omdat je iets doet vanuit geld-intenties i.p.v. dat het vanuit je hart komt. Je hebt een ander belang dan dat je jouw doelgroep presenteert. Dat voelen mensen.

Het is de uitdaging om te voelen wat jij de wereld te brengen hebt. De signalen te herkennen waar vraag naar is. Lef te hebben en daarop in te spelen. Anderen te bedienen met alle kennis, ervaring en wat je verder nog maar in je hebt om de ander te laten groeien of de wereld een beetje mooier te maken. Dan gaat het vanzelf stromen.

Benieuwd, hoe sta jij hierin? Laat het weten in een reactie hieronder. Mocht je het gevoel hebben dat je nu die stap wil zetten om je bedrijf (en jezelf) serieus te nemen, je ondernemersdroom belangrijk te maken én lijkt het je fijn om dit samen te doen? Je kunt je nu nog aanmelden voor het Flow-jaartraject dat binnenkort start.

Flow-jaartraject 2022 Zomerstart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten