ondernemen dromen durven doen

Ondernemen: durven, doen én doorgaan

ondernemen dromen durven doenSla ik mijn @365dagensuccesvol scheurkalender open op 6 februari, lees ik dit. Bizar, het past zo goed bij mijn gevoel van deze ochtend. Ik kom net bij de accountant vandaan. Gezellig bijgekletst over van alles en nog wat, privé en zakelijk. Afgelopen twee jaar best veel contact gehad ivm zaken rondom verhuizen en iDees 2.0.


Er is veel gebeurd. Mooie stappen gezet. Tegenslagen gehad. Vooral financieel. Ondertussen mijn bedrijf 100% aan het omgooien. Leuke mix, pfff. Elke keer voelde ik dat ik het te doen had. Samenwerkingen stoppen omdat ik merkte dat het mijn ‘hogere plan’ niet meer diende. Vooral ook omdat ik er veel stress van kreeg.
⠀⠀⠀⠀⠀
Doodeng vertel ik je. Het is niet niets om je vaste inkomen op te geven omdat je ‘voelt’ dat je het te doen hebt. Terwijl aan de andere kant je omzet keldert en keldert. Mijn grote droom voelde zo goed. Daar wilde ik op af gaan. Stoppen met alle uitvoerende klanten, focus op strategie en training. Heel ander type klant. Heel nieuw netwerk aan te boren.
⠀⠀⠀⠀⠀
Soms dacht ik echt: waar ben ik mee bezig? Gebruik ik mijn verstand wel? Net een huis gekocht, we gaan trouwen…niet handig. Maar het voelde zo sterk. Dus ik vertrouwde erop dat het goed kwam. Elke keer als ik dat even minder voelde, checkte ik weer bij mijzelf hoe het met mijn droom zat. Geloofde ik nog steeds in dat het zou gaan lukken? Elke keer bleek het antwoord JA! Dus, doorzetten.
⠀⠀⠀⠀⠀
Echt niet de weg van de minste weerstand. Man man man, wat heb ik me afgelopen jaren vaak k*t gevoeld. Herkende me er zelf niet eens in. Dit gevoel kende ik niet. Elke keer sleepte ik mezelf er weer ‘uit’ en pakte door. Op zulke momenten dacht ik: dit gebeurt niet voor niets Dees! Je ervaart nu wat veel klanten van je ervaren. Nu kun je ze nog beter begrijpen. Daarnaast heb ik allemaal tools, tips en tricks ontwikkeld om er in te blijven geloven. Fijn om met mijn klant te delen.
⠀⠀⠀⠀⠀
Én elke keer dacht ik: nu is het kut. Maar straks kan ik vol trots vertellen dat ik het doorstaan heb en dat het gewoon gelukt is. Dat je alles mogelijk is, als je er maar in gelooft en door blijft zetten. Ook bij tegenslag.

Dat moment is ongeveer nu wel gekomen. In december ben ik met de laatste uitvoerende samenwerking gestopt. Het nieuwe jaar in zonder uitvoerend werk. Voelt best gek. Geeft ook direct ruimte.

Nu kan ik volop focussen op mijn drie hoofddiensten. Daarnaast lekker de tijd om te creëren zodat ik mijn klanten nog meer kan bedienen. Én de nodige tijd voor vrijwilligersactiviteiten zoals de Ondernemersacademie Groningen en Betekeniseconomie in Groningen.

Alles valt op zijn plek. Besefte me laatst echt dat ik nu gewoon daar ben waar ik wil zijn. Bizar. Het is er opeens. Daar heb ik het steeds voor gedaan. Terwijl ik ondertussen steeds kritische vragen kreeg uit mijn netwerk. Hoe gaat het nu eigenlijk? Loopt het al? Uhhhhh….

Mijn eerste reactie was een falend gevoel. Nu moet ik vertellen dat het nog steeds niet zover is. Dat ik nog niet sta waar ik zou willen staan. Ondanks dat ik dat al zo voor ogen heb. Dat gevoel dat ze me voor gek verklaren. Dat moment dat ik mezelf ook af vroeg of ik wel goed snik was.

Maar….elke keer vertelde ik weer enthousiast dat ik lekker bezig was. Dat ik door ging zetten, dat het wel zou komen. Met tussendoor weer de vraag aan mezelf of ik mezelf nou voor de gek hield…wilde ik het mooier doen lijken? Nee, het is echt wat ik geloof.

Achteraf gezien is dat juist mijn kracht geweest. Steeds blijven checken of ik nog steeds deed wat ik wilde doen. Mijn doel levendig voor ogen zien. Stappen blijven zetten om daar te komen. Mezelf ‘wijs’ maken dat het gewoon zou gaan lukken.

En daar sta ik dan. Zonder uitvoerende klanten. Mét 2.0 diensten en klanten. Een Flow-jaar knallen groep waar ik lekker mee aan de slag ga. Volgende maand weer naar Valencia voor een Mastermind-week (je kunt nog mee) en de Boost-dagen knallen zijn inmiddels erg populair.

Trots. Ik doe het gewoon. Misschien nog niet met die uitverkochte zalen die ik voor ogen had. Maar hé! Dat is de volgende stap. Als ik het maar voor mij blijf zien, er over blijf dromen, er in blijf geloven, erin geloof dat ik het kan én vooral stappen blijf zetten om daar te komen.

Terug naar de accountant. Daarmee had ik het dus over mijn nieuwe 2.0 diensten. En vroeg mij, hoe gaat het er eigenlijk mee? Ik merkte dat ik mezelf haast zat goed te praten over het feit dat alles nog niet vol zit. Het is over een maand, en ik vertrouw erop dat er nog wel leukerds zijn die ook mee willen.

Terugrijdend in de auto dacht ik echt van, joh Dees. Je doet het gewoon al. Volgende keer als je weer zo’n vraag krijgt, mag je daar best wat trotser op zijn. Jaaaa daar heb ik al aanmeldingen voor, zo super vet! We zijn zo snel geneigd om te kijken naar wat er niet is. Of de ander ‘naar de mond te praten’ over hoe zij vinden dat het moet zijn.

Dus….mijn lessen, misschien heb jij er ook wat aan 😉 :

  1. Als je voelt dat je iets wil doen: just do it!
  2. Geloof in je droom en grijp daar steeds naar terug: it can happen!
  3. Geloof in jezelf, je kunt meer dan je denkt: you can do it!
  4. Kijk naar wat er wel is, dat motiveert: yeah!
  5. Bekijk het altijd vanaf de positieve kant. Veel leuker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten