Ed cornelissen corporate print

Succesvol ondernemen én blijven investeren in groei

Dit vind ik tof. Een ondernemer die al super succesvol is met zijn bedrijf én al op en top social media inzet. Zou je denken, nou lekker zo doorgaan. Nou nee! Lekker doorontwikkelen en groeien. De wereld is dynamisch en je kunt altijd leren en aanscherpen. Heerlijk om met dit soort mensen te werken.

Ervaren ondernemer

Ed Cornelissen is al heel wat jaren aan het ondernemen. Vanuit zijn bedrijf Corporate Print verzorgd hij print- en drukwerk in de breedste zin van het woord. Én over heel de wereld. Hij is heel sterk in ‘branding’: het neerzetten van een merk. Met daarbij de focus op offline communicatie. Op elke drukwerk-vraag heeft hij een antwoord.

Actief op social media

Al heel wat jaren zet hij voor zijn bedrijf social media strategisch in. Facebook, LinkedIn, Whatsapp. Deelt hele gave video’s waarin hij zijn kennis en ervaring deelt. Pakt het allemaal super professioneel aan. Het gaat hem voor de wind. Natuurlijk helemaal top. Maar hij is altijd op zoek naar hoe het beter kan. Zowel op gebied van ondernemen en de inzet van social media.

“Mijn bedrijf loopt als een trein. Zou me graag op persoonlijk vlak verder willen ontwikkelen. Dat vind ik super waardevol.”

Hij besloot mee te gaan op de Mastermind-week in Malaga eind vorig jaar. Super leuk! Hieronder deelt hij zijn ervaring.

Heb het te druk

In november 2018 ben ik mee geweest op Mastermind-week naar Malaga. Moet wel zeggen dat ik even getwijfeld heb of ik mee zou gaan. Heb het steeds behoorlijk druk. Maar goed, ik wil me altijd graag verder ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Dus ik dacht, ik ga mee!

Koers aangescherpt

Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik gegaan ben. Ik kwam voor de ontspanning en groei. Ik heb nu nog duidelijker wat ik aan het doen ben. Mijn plannen nog meer aangescherpt en wil het dan ook nog sterker neer gaan zetten. Daar ga ik de komende tijd mee bezig. Ik had nog nooit zo’n reis gemaakt, het is voor mij echt een ontdekking. De opzet was heel fijn, de sfeer was heel ontspannen en er waren leuke mensen om het samen mee te beleven. Echt voor mij een eye-opener dat het zo mooi kan gaan.

`Na één dag vond ik het al zo geslaagd. Je leert zoveel van dit soort dingen. Met het canvas aan de slag, door dingen te delen, samen te werken.`

Gamechanger

Als ik thuis ben ga ik door met wat ik deed, want ik zit al lekker op koers. Één essentieel punt ga ik veranderen en dat is vaker ‘nee’ zeggen. Echt een game-changer voor mij. Ik heb het nu gewoon druk met druk zijn, dat wil ik echt anders. Ik ga kritischer mijn keuzes maken en nog meer staan waarvoor ik wil staan en daar naar handelen.

Bij mijzelf blijven in mijn bedrijf

Ik heb ontdekt dat ik echt dicht bij mezelf moet blijven in mijn bedrijf. In sommige situaties te voelen en het gevoel wat ik heb serieus nemen. Om vervolgens ook ‘nee’ te zeggen als het niet goed voelt of aansluit. Op gebied van social media heb ik nu nog meer helder gekregen hoe ik mijn bedrijf scherper neer kan zetten als ‘A-merkversterker’. De groep was zeer verrassend.

‘In het ondernemerschap krijg je genoeg uitdagingen om te twijfelen. Mijn gouden tip voor ondernemers? Geloof in jezelf!’

Voor herhaling vatbaar

Zou zo nog een keer mee gaan met zo’n Mastermind-week. Zou het ook zeker aanbevelen aan eigenlijk alle mensen die hun bedrijf willen laten groeien en misschien een stukje persoonlijke ontwikkeling mee willen pakken. Helemaal als het zo’n groep als deze is, dan ga je er heel vrolijk van worden.

Rasechte ondernemer

Ed zijn verhaal vind ik een mooi voorbeeld van een rasechte ondernemer. Als ondernemer sta je namelijk niet stil. Je wil altijd groeien. Op persoonlijk vlak, met je bedrijf en op gebied van social media. Wil jij ook groeien met je bedrijf? Dan één belangrijke tip: maak tijd om ‘aan’ je bedrijf te werken. Om strategieën uit te zetten, aan te scherpen en vooral ook praktisch aan de slag te gaan.

Mastermind-week knallen

Elk kwartaal ga ik alleen weg om AAN mijn bedrijf te werken. Sinds vorig jaar doe ik dit ook met andere ondernemers. Een week volle focus op je bedrijf, op een mooie locatie waar we met elkaar vertoeven. Zonder afleiding van de dagelijkse dingen en even los van de dagelijkse routines. In maart 2019 gaan we weer. Dit keer naar Valencia. Wil je mee? Kijk dan even hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten