ik hoef niet veel geld te verdienen

Ik hoef niet veel geld te verdienen

Ik hoef niet veel geld te verdienen. Ik wil gewoon doen wat ik leuk vind.

Laatst sprak ik in de pauze met mijn stagiaire Evelien over wat mij drijft en waarover ik me verbaas in het leven. Ik vertelde dat ik me soms zo verbaas over het feit dat veel mensen helemaal niet doen wat ze leuk vinden. Vooral op het gebied van werk. Ze blijven die job er maar bij doen of klagen over collega’s, de werksfeer of het werk wat ze doen. Maar waarom nemen ze daar genoegen mee als het ook anders kan?

Zo kwamen onder andere op het onderwerp geld. Want dat is voor veel mensen wel een reden om te blijven waar ze zitten Te blijven doen wat ze doen. Dat geeft voor veel mensen een bepaalde zekerheid en rust. Vanuit mijn vak vraag ik wel eens aan ondernemers: verdien je te weinig, genoeg of te veel. Bij de laatste beginnen mensen vaak te lachen. Hoe kun je nou te veel verdienen? Nou dat zal ik je vertellen.

Ik doe zelf liever iets waar ik heel blij van word en dat ik mijn tijd zo kan indelen als ik wil. Dat ik tijd heb voor de dingen die belangrijk voor mij zijn. Én daarbij niet de hoofdprijs verdien. Dan dat ik maximaal geld verdien, aan het stressen ben, niet lekker in mijn vel zit, me niet van betekenis voel in wat ik doe en geen tijd heb om spontaan een dagje te luieren, wat gezelligs te doen of wat ik maar wil.

Weet je wat ik zelf ook zo interessant vind? Dat eigenlijk die dingen die ikzelf mega belangrijk vind, juist geen geld kosten. Toen ik begin 2016 mijn bedrijf zo goed had lopen vroeg ik mezelf eens af waar ik meer van zou willen. Wat zou mijn leven verrijken? Mijn antwoord was: meer tijd met mijn familie en vrienden doorbrengen. Ik besefte me dat dat niets extra’s hoeft te kosten. Ik heb alleen vrije tijd te creëren. Een inzicht waar ik nog steeds vaak aan terugdenk.

Kijk, er is niets mis met (veel) geld verdienen. Maar soms kan het echt wel uit om minder te verdienen als je daar meer levensfun, ontspanning en andere dingen die je belangrijk vindt, voor terugkrijgt. Interessant om eens bij jezelf na te gaan hoe het bij jou zit? Hoe zou jij het liefste willen leven? Kun jij de dingen doen die jij het liefste wil doen? Wat heb je daarvoor te organiseren? Heb je iets te veranderen? Nieuwe dingen te doen? Iets uit te zoeken?

Aan het eind van het gesprek deelde Evelien dat ze ditzelfde gesprek net met een vriendin heeft gehad. Wat toevallig. Samen kwamen ze tot de volgende eindconclusie: “Ik hoef niet veel te verdienen, ik wil gewoon iets doen wat ik leuk vindt”. Vind het altijd wel bijzonder, de online generatie groeit heel anders op en denkt veel vrijer. Mooi om te zien dat ze dit zich zo jong al beseffen.

Mocht je ondernemer zijn en hier stappen in willen maken. Binnenkort start het Bouw je bedrijf rondom jouw leven programma waarin ik je stap voor stap mee neem hoe jij kan doen wat je het liefste doet, waarmee je van betekenis kan zijn én je boterham kunt verdienen. Kun je zelf bepalen of dat een bruine boterham met kaas wordt of een luxe verse ham kaas croissant van de bakker. 😉

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten