Online reviews krijgen

Vijf tips voor meer online reviews

Online reviews verzamelen heeft een aantal voordelen zoals het vergroten van je vindbaarheid op Google, inzicht geven in klantervaringen voor potentiële klanten en extra kracht bij te zetten bij je kennis en kunde over je vakgebied of de kwaliteit van je producten en de service van je bedrijf. Maar waar kun je tegenwoordig allemaal reviews verzamelen en hoe krijg je de klant zover?

Doel online reviews verzamelen

Zelf heb ik reviews op mijn website, LinkedIn-profiel, Facebook en Google+. Op mijn website om zo beeld te geven bij mijn netwerk en bedrijven waar ik werkzaam voor ben, LinkedIn om kracht bij te zetten aan mijn kennis en kunde, Google+ vooral voor de vindbaarheid en Facebook voor de combinatie van dit alles.

Online reviews verzamelen

Na afname van een dienst hoor ik klanten enthousiast zijn over hetgeen ik voor ze gedaan heb en/of geleerd heb. Kort daarna mail ik met de vraag of ze misschien een aanbeveling op LinkedIn zouden willen achterlaten. Daarbij geef ik aan dat ik de referentie (indien akkoord) ook op mijn website zet op mijn ervaringen-pagina, om deze vervolgens weer te verspreiden in mijn online netwerk (Facebook – Twitter – LinkedIn – Instagram – Google+ = zo’n 3000 connecties}. Leuk voor mij om een review te ontvangen, leuk voor hun om bij mijn netwerk in beeld gebracht te worden. Daarna vraag ik of ze misschien dezelfde referentie ook nog even op Facebook of Google+ willen zetten. Voor de klant een kleine actie, voor mij heel waardevol.

Tips voor meer reviews

Hieronder vijf tips die je kunnen helpen om meer reviews te  verzamelen.

  • Stuur een mail met een direct verzoek om een aanbeveling (zie hierboven).
  • Plaats op sociale media een win-actie: wie een review plaatst maakt kans op een cadeau.
  • Geef op de website aan dat reviews gebruikt worden voor verbetering van producten, diensten en/of service.
  • Schrijf een review aan connecties waar jij een product/dienst van afgenomen hebt en/of mee samengewerkt hebt.
  • Zorg dat de optie om een review achter te laten duidelijk in beeld komt en laagdrempelig is om in te vullen.

Heel veel succes met verzamelen!

Vragen over dit blogbericht beantwoord ik met veel plezier. Neem contact met me op via onderstaande gegevens of gebruik het contactformulier.

 

Leestips: 

 

 

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten