Link delen social media

Samen werken aan jouw social media

Wil jij NU aan de slag met je social media en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Heb je opeens tijd om AAN je te werken en wil je nu echt eens voor die social media gaan zitten. Of ben je genoodzaakt om ermee aan de slag te gaan, omdat de offline netwerkbijeenkomsten weggevallen zijn? Sociale media zijn ideaal om online te netwerken, anderen in deze tijden te inspireren én klanten aan te trekken. Maar hoe doe je dat? Ik deel graag mijn 8 jaar kennis en ervaring om jou te helpen om jouw sociale media naar een hoger niveau te tillen.

Misschien zet je social media al wel in, doe e eigenlijk maar wat en voel je nu de noodzaak om er echt serieus mee aan de slag te gaan. Of misschien hikte je nog tegen die drempel aan en heeft de situatie je dat duwtje te geven om je toch (meer) online zichtbaar te maken. Wat voor reden je ook hebt, wij kunnen Samen werken aan jouw social  media. Of misschien doe je er nog niets mee omdat je simpelweg niet weet waar je het beste kan beginnen. Wat voor reden je ook hebt, wij kunnen Samen werken aan jouw social media.

Uitdagingen bij het inzetten van sociale media

In de afgelopen jaren heb ik al met veel ondernemers mogen sparren over sociale media, maar dan in de vorm van mijn offline diensten. Vanuit deze ervaring weet ik dat de volgende vragen vaak bij ondernemers spelen:

● hoe kom je tot een goed social media plan, wat zet je daar in?
● hoe belangrijk is het om zichtbaar te zijn op verschillende kanalen?
● zichtbaar zijn zonder dat je het gevoel hebt heel veel online te moeten zijn, hoe doe je dat?
● hoe kan ik mijn online zichtbaarheid vergroten en hoe vergroot ik mijn online bereik?
● met welke frequentie kan ik berichten delen op Facebook, zonder dat mensen het vervelend vinden?
● hoe zet ik een duidelijke structuur op voor de verschillende sociale kanalen?
● welke tool kan ik gebruiken om berichten in te plannen zodat ik zo min mogelijk online hoef te zijn?
● hoe kan ik LinkedIn het beste inzetten? Wat deel ik er wel en niet?
● kan ik laten zien wat ik doe vanuit mijn persoonlijke account of heb ik een zakelijke pagina nodig?
● hoe maak ik goede pakkende content die mijn doelgroep aantrekt?
● waar vind ik foto’s die ik kan gebruiken en hoe schrijf ik pakkende teksten die mijn doelgroep aantrekt?
● hoe kan ik me profileren op social media, op een manier die bij mij past?
● hoe zorg ik er voor dat ik de juiste berichten post, in welke frequentie moet ik dit doen en op welk tijdstip?

Als je met sociale media aan de slag wil is het van belang dat je helder hebben hoe jij over wil komen, wat je te bieden hebt, met welk doel jij social media in wil zetten en wie concreet jouw doelgroep is. Als je dat weet kun je kiezen welk social media kanaal (of kanalen) jij in wil gaan zetten voor jouw bedrijf, wat je daar kan delen, hoe vaak en hoe je dit het beste kunt vormgeven. Het is heel belangrijk dat je helder hebt waar je voor staat en wat je uniek maakt, zodat je al je keuzes daar op kan afstemmen. Zo zorg je ervoor dat je dicht bij jezelf blijft en daarmee ook die klanten aan gaat trekken die bij jou passen.

Wat houd je tegen?

Veel ondernemers vinden het lastig om zijn of haar bedrijf zichtbaar te maken. En daarbij vooral iets van zichzelf te laten zien. Want ja, jij doet wat je leuk vindt en wil graag anderen inspireren en verder helpen. Je doet het vanuit je hart en wil van betekenis zijn. Daarbij draait het niet om jou. Maar ja, eigenlijk dus wel 😉 . Als kleine ondernemer of zzp-er ben jij het persoonlijke merk van jouw bedrijf. Door je te laten zien kunnen je klanten door jou geïnspireerd worden, zich in jouw verhaal herkennen en zo ontstaat er een band waar weer klanten uit voort kunnen komen. Zo zijn er nog een aantal thema’s die veel voorkomen. De social media remmers noem ik ze. Hieronder lees je een paar, misschien herken je het wel.

●  geen of weinig kennis over soical media
● technische kennis ontbreekt, daardoor gaat het niet zo vlotjes;
● sociale media veranderen zo snel, ik hou het niet bij;
● ik heb het gevoel dat ik too mouch ben op social media (heb je haar weer);
● ik zit steeds weer met de vraag: wat moet ik nu weer plaatsen?
● voel me onzeker over hoe ik potentiële klanten aan kan spreken;
● ik kan mijn tijd maar een keer besteden, ik wil het effectief aanpakken;
● ik heb altijd te weinig tijd en te veel ideeën. Ik heb meer focus nodig;
● stukje angst: ik weet niet wat er mogelijk is, weet ik wel genoeg?
● mis strategie en éénduidige uitstraling. Doe nu hapsnap.

Deze drempels kunnen we prima met elkaar overwinnen. Je hebt hiervoor helder te krijgen waar jouw online groeikansen zitten, hoe jij een social media strategie uit zet en hoe je jouw social media kunt boosten. Zoals je mogelijk weet ben ik al 8 jaar fulltime aan het social media ondernemen. Ik denk ik social media updates en ben actief op vele kanalen om het dynamische landschap bij te houden. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met je zodat jij leert hoe jij social media in kan zetten op een manier die bij jou past én daarmee meer en leukere klanten aan te trekken.

Samen werken aan jouw social media

Dit nieuwe programma wordt georganiseerd via Facebook, in de spiksplinternieuwe Facebook-groep: Samen werken aan jouw online social media (die naam zag je niet aankomen he 😉 )  Oké leuk, en dan? Wat krijg je daar van mij?

● Online inspiratiesessie > Online Zichtbaarheid: hoe online zichtbaar ben je en waar liggen je groeikansen?
● Online inspiratiesessie > Het Social Media Landschap: de cijfers en kenmerken.
● Online inspiratiesessie > Social Media Strategie: een concreet plan voor focus, rust, overzicht en effectiviteit.
● Online inspiratiesessie > Boost je social media: tips en tricks om je bereik te vergroten.
● Online inspiratiesessie > Lezen van je statistieken en bijsturen maar
● Digitale tools > Online Zichtbaarheidschecker & Social Media Canvas #printbaar
● Elke maand een Q&A voor al je uitdagingen bij het inzetten van social media.
● 24/7 support voor al je vragen over het ontwikkelen van je social media;
● 6 maanden toegang tot de Facebook-groep en alle support die daar bij hoort.

Jij doet het en ik spar met je waar nodig. Ook deel ik graag mijn tips en tricks om je verder te helpen. Handig om te weten: alle video’s blijven online beschikbaar. De inspiratie-sessies kun je in eigen tempo volgen en als je ergens niet live bij kan zijn, kun je het later bekijken. Als je uitvoerende hulp nodig hebt dan kan ik je eventueel in contact brengen met fijne ondernemers uit mijn netwerk. Denk b.v. aan het bouwen van websites, het ontwerpen van templates of het ontwikkelen van een logo.

Prijs

Ik heb lang zitten nadenken over de prijs voor dit programma. Ik ga ontzettend veel geven en dat wil ik ook. Ik weet dat ik daarmee heel veel waarde kan creëren voor andere ondernemers en dat is juist wat iedereen nu even nodig heeft. Aan de andere kant wil ik dit programma heel graag voor veel ondernemers toegankelijk maken, juist in deze tijd waar voor velen het inkomen weg valt. Daarom heb ik besloten om dit aan te bieden voor maar €700,-. Daarvoor krijg je alles wat hierboven staat, voor 6 maanden lang.

Aanmelden

Wil je meedoen? Super leuk! Dit programma start direct na aanmelding, ideaal! Kun je direct los gaan als jij er aan toe bent. Gaan we samen knallen! Aanmelden kan heel simpel in de volgende drie stappen:

Stap 1: Ga naar de Webshop, voeg Samen werken aan jouw social media toe aan je winkelmand en betaal
Stap 2: Meld je even aan bij de Facebook-groep Samen werken aan jouw social media (dan weet ik zeker dat ik niet de verkeerde toegang geef 😉 )
Stap 3: Als je betaling binnen is, krijg je toegang tot de Facebook -groep en kun je knallen!

Yes leuk! Ik doe mee!

 

Ervaringen van andere ondernemers

Het bovenstaande programma is natuurlijk hartstikke nieuw, dus kan nog niet echt delen wat de deelnemers daar van vinden 😉 . Maar om je een beetje beeld te geven bij, heb ik hieronder een aantal reacties n.a.v. Boost-dagen, Inspiratie-uren, Mastermind-weken en meer.

Ik wilde een stapje verder komen en nieuwe inspiratie krijgen, o.a. op gebied van Instagram. Ik heb veel aantekeningen gemaakt en goede punten om verder mee te gaan. Ik heb nu het enthousiasme om door te gaan, goede tips waar ik mee verder kan en eigenlijk een soort van zelfvertrouwen gekregen dat vloggen wel leuk is.

●  Ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik heb goede ideeën en nieuwe invalshoeken gekregen. Super leuk gespart. Dank je wel Desiree. Ben heel blij met het idee om mijn lezingen op LinkedIn te zetten. Ik ga het gewoon doen. Dicht bij mezelf blijven en gewoon gaan als het goed voelt en de rest loslaten. Ik zou zo’n sessie aanbevelen aan alle ondernemers, ook die al heel lang een bedrijf hebben en denken dat ze het allemaal weten.

Ik wilde graag een plan de campagne om mijn bedrijf op social media op de kaart te zetten, dat heb ik nu. Zo fijn. Nu weet ik hoe ik er voor kan zorgen dat de bedrijven mij gaan benaderen.  Superfijn dat ik m’n succes met je mag delen. Ik merk dat ik dat nodig heb. Het meest fantastische vind ik dat jij mij het gevoel geeft dat jij in mij en mijn dienst gelooft.

  Heb nu helder waar ik moet beginnen. Ik weet waar ik voor sta met mijn bedrijf en heb een duidelijke strategie. Heb handige tools nu om foto’s in te maken voor een eenduidige uitstraling. Vond het heel fijn dat jij ook vanuit passie en positiviteit werkt. Ik vond het een inspirerende dag. heb veel geleerd. Ik neem er even de tijd voor om alle adviezen op juiste waarde te schatten en uit te voeren.

Wil je nog meer over mij en mijn achtergrond werken?
Kijk op deze pagina. Of ga naar mijn LinkedIn-profiel voor meer reviews. 🙂 

3 gedachten over “Samen werken aan jouw social media”

  1. Pingback: Nieuw! Ondernemersacademie Ondernemen zoals ik dat wil ⋆ iDees online

  2. Pingback: Het rupsje-nooit-goed-genoeg syndroom ⋆ iDees online

  3. Pingback: Samen werken aan jouw online diensten ⋆ iDees online

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten