Van offline diensten naar online diensten

Zet je offline diensten om naar online diensten

Net als vele andere ondernemers heb ik momenteel de ‘uitdaging’ van nieuwe inkomstenstromen opzetten. Op zich geen ramp, want ik heb al heel wat ontwikkeld. Maar toch. Alles wat ik nu online heb, bied ik in een pakket aan met offline dagen. Dus, tijd om te kijken wat ik heel concreet nu kan betekenen voor de ondernemers in mijn netwerk. Én ik neem je direct even mee in mijn gedachtegangen en keuzes. Mogelijk kun jij er inspiratie uit halen voor jouw bedrijf. 

Hieronder deel ik mijn huidige diensten en de veranderingen daarin. Mogelijk kun jij je er door laten inspireren. Plus ik geef ook graag een paar tips om je verder op weg te helpen.

Peptalk-kwartier #gaatgewoondoor

Het Peptalk-kwartier heb ik een paar weken terug toegevoegd aan mijn assortiment. Aan mijn GRATIS assortiment om precies te zijn. Een Peptalk is eigenlijk simpel een kwartiertje bellen.  Je kunt het als ondernemer inzetten als je door de bomen het bos niet meer ziet. Met een vervelend dilemma zit of op een andere manier wel even een sparringspartner kan gebruiken. Juist op zulke momenten zijn we geneigd om op ons eigen eiland te gaan zitten en het zelf op te lossen. Maar hey! Samen komen we verder. Juist door even met een andere ondernemer te bellen kun je nieuwe inspiratie krijgen, kun je met de juiste mensen in contact gebracht worden of krijg je gewoon een positieve vibe. Ik heb hem toegevoegd omdat het op zulke momenten al lastig genoeg is om uit te reiken. Mijn aanbod staat. Kun je wel een Peptalk gebruiken? Je bent welkom. >> meer informatie over je gratis Peptalk.

Inspiratie-uur #houdenwererin

Yes, het Inspiratie-uur kan blijven! Dat is fijn! Dit is namelijk een uur die ik altijd telefonisch doe én als ik aan de wandel ben. Het helpt mij om met alle aandacht bij de klant te zijn; anders ga je toch vaak achter de laptop dingen erbij pakken. Daarnaast schijnt het goed te zijn om letterlijk ‘te bewegen’ bij dit soort coachcalls. En die buitenlucht: ook dit zorgt voor meer focus op het gesprek én geeft mij een fijne stok achter de deur om te wandelen. Ook voor mijn klant werkt het fijn om te bellen. Je hebt telefonisch namelijk veel doelgerichte gesprekken dan dat je elkaar in real life ziet. Tenminste, dat merk ik vaak. Ik geef de deelnemers vaak de tip om het gesprek op te nemen. Ik deel namelijk zoveel tips en ideeën (en soms ga ik wat snel 😉 ), dat het fijn kan zijn om e.e.a. terug te luisteren. Én ook daarmee komt er meer focus op de inhoud. Om je tegemoet te komen in deze tijden, krijg je – zolang de scholen dicht zijn – 25% korting. >> meer informatie over het Inspiratie-uur Knallen

Boost-dag wordt Boost-sessie

Mijn eerste uitdaging komt eigenlijk bij de Boost-dagen. Op zo’n dag werk ik één op één met een ondernemer. ‘s Ochtends gaan we een strategie uitzetten; bijvoorbeeld om een ondernemingsplan te maken, social media strategie uit te zetten of een specifieke campagne uit te werken. Daarna gaan we lekker lunchen, wat er nu dus echt niet in zit. Én dan gaan we ‘s middags samen lekker praktisch knallen. Naast elkaar, laptop aan laptop om zo samen direct met de to-do’s aan de slag te gaan die ‘s ochtends uit de sessie naar voren gekomen zijn. Zo heb je een stevige koers én de eerste stappen gezet. Hartstikke fijn, maar NOPE ook dit gaat niet lukken. Als alternatief voor de Boost-dag bied ik daarom nu tijdelijk een Boost-sessie aan. Dit kun je vergelijken met het strategie-deel van 2 tot 2,5 uur. Dit doen we via Skype, Facetime, Facebook of Whatapp, wat je maar fijn vindt. Kosten voor een één op één Boost-sessie is € 300,-.

Mastermind-week #wordopgebroed

Tijdens een Mastermind-week ga ik een week met een groep van 4-6 ondernemers ergens op een fijne plek verblijven. Eigenlijk soort van 5 boost-dagen achter elkaar AAN je bedrijf werken. In maart stond Spanje op het programma, daar had ik een mooie villa geboekt. Je snapt het al. Deze ging dus dikke niet door. We zijn alleen gegaan ter voorverkenning voor een volgende keer, want we konden niet meer annuleren. Al met al waren we er 1,5 dag en moesten we weer terug. Op deze dienst zit een van mijn uitdagingen.

Met het boeken van de vliegtickets om zo snel mogelijk thuis te komen, heb ik ook direct mijn Mastermind-week op Schiermonnikoog verplaatst naar oktober. Ik zag de bui al  hangen. Deze weken vormen 1 van mijn 2 hoofddiensten, dus afgelopen maand geen geld erin en veel eruit. Nu aan het onderzoeken of ik ergens in mij toch een soort online mastermind-week kan organiseren waarbij we elke ochtend met elkaar gaan sparren en kijken op welke manier ik ze praktisch kan supporten. Op deze dienst ben ik nog aan het broeden. De vraag is of er nu wel vraag naar is: hoeveel mensen hebben geen kinderen en kunnen door blijven werken? Die hebben namelijk tijd en budget.

Flow-jaar #beetjeaanpassenenklaar

Dit is mijn 2e hoofddienst. Eentje waar ik heel erg fan van ben. Een jaar lang begeleid ik een groep van 6 ondernemers op gebied van online, ondernemen, socialmedia, plannen, mindset en wat er maar bij komt kijken. Fantastisch om te doen. Maandelijks komen we een dag samen en verder kunnen ze online allemaal programma’s volgen zoals het Bouw je bedrijf rondom jouw leven programma, veel Social Media Trainingen, Masterclasses over Plannen en meer.

Sinds dit jaar heb ik ook een volledige online versie voor diegene die minder willen reizen, het in eigen tijd willen oppakken, minder budget hebben of meer van online zijn. Dit laatste kan gewoon lekker doorgaan zoals het doorgaat. Maar je snapt, bij die offline dagen zit de struggle. De volgende twee dagen (april en mei) zijn Mastermind-dagen zoals ik ze noem: iedereen legt een thema in en daarover gaan we sparren. Fijn! Dit kan natuurlijk gewoon online! ‘s Middags gaan ze praktisch aan de slag en waar ze support nodig zijn, sta ik voor ze klaar. Nog even kijken hoe ik dat het handigst aan kan pakken. Inbellen als ze support nodig zijn? Met teamviewer kan ik hun beeldscherm overnemen, ik kan zelf voorbeeldvideo’s maken en zo komen we er ook wel.

Tips van offline naar online diensten

Misschien zit je al vol inspiratie door het lezen van mijn omslag; hoe ik het aangepakt heb. Ik hoop het. Mocht je nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken dan hierbij een paar tips.

  1. Denk niet te moeilijk: soms kun je al met een simpele tool je diensten aanpassen zodat je het wel online kan doen. Bijvoorbeeld via Skype, Facetimen, Instagram. Er zijn zoveel mogelijkheden en ze liggen voor je neus.
  2. Geloof in de online mogelijkheden: er kan veel online, meer dan je denkt. Veel mensen onderschatten dit en denken dan ook dat hun klant daar echt niet op te wachten zitten. Tip van Dees: vraag het je doelgroep eens. Het antwoord kan je verrassen.
  3. Zet de stap over de drempel: je kunt het misschien spannend vinden en dat mag ook. Maar als je voelt dat je wel de nieuwe online weg in wil slaan, dan heb je jezelf dat zetje te geven. Hou voor ogen welke impact je kan maken, dat geeft een extra impuls om die ene stap te zetten.
  4. Blijf dicht bij jezelf: in alles wat je doet roep ik altijd heel hard dat je dicht bij jezelf te blijven hebt. Stem ook nu alles wat je doet af op hoe jij het liefste online onderneemt. Het moet voor jou goed voelen, dan trek jeklanten aan die beter bij jou passen én heb je het zelf ook naar je zin.
  5. Doe het samen: je hoeft niet alleen te worstelen. Je kunt ook leren van de mensen in je netwerk die verder zijn dan jij. Wie in je netwerk heeft verstand van technische oplossingen? Kun je online groepen raadplegen voor input? Check wie jou kan helpen om deze nieuwe stappen te zetten.

Oke, dit hebben we geregeld. Nu op naar nieuwe online diensten ontwikkelen waarmee ik NU ondernemers verder kan helpen met de struggles die zij hebben. Daarover volgt nog een blog. Ik heb o.a. twee toffe online trainingen ontwikkeld: Samen werken aan jouw online diensten en Samen werken aan jouw social media

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten