Vrouwenvuur1

VROUW&VUUR: Ondernemen vanuit balans

Als ondernemer komen we altijd wel uitdagingen tegen. Voor de een zit de uitdaging aan de activerende kant; doelen stellen, stappen zetten, er voor gaan en staan. Voor de ander zit het meer aan de achteroverleunende kant: genoeg pauzes nemen, goed voor jezelf zorgen, tijd nemen om ook eens simpelweg uit het raam te kijken. Het is continue balanceren. Zelf zit ik heel duidelijk in die activerende kant en kan ik wel wat meer achteroverleunen. Daarvoor heb ik iets fijns gevonden wat ik graag met je wil delen én je mag zelfs meedoen als je het fijn vindt. 

Vrouwenvuur

Deze maand gestart met Vrouwencirkel ‘t VROUW&VUUR, wauw wat was het mooi! Je kent mij wel een beetje, lekker in mijn doe-modus, daadkracht, gaan, hoppa. Zit graag in mijn mannelijke energie en dat is ook heel fijn in het ondernemerschap. Essentieel als je het mij vraagt. Eigenlijk nog meer uitvergroot….want die zakelijke kant: staan waarvoor je wil staan, ‘simpelweg’ er voor blijven gaan, vol vertrouwen voor je prijzen staan, je offline en online zichtbaar maken…. dat is waar mijn specialiteit ligt en ik juist mensen in inspireer die wat meer aan de andere kant zitten.

Kracht van verzachten

Afgelopen jaren heb ik heel veel verschillende dingen gedaan om meer te verzachten, liever voor mijzelf te zijn. Naar mijn intuïtie te luisteren en handelen. Meer te ZIJN. Niets doen. Of gewoon zijn met wat er is, dat accepteren, zonder oordeel. De kracht ervan is zo magisch. Elke keer als ik mij met mensen omring die hier ook zo van houden, voel ik me heel fijn. Het voelt als een soort van thuis komen. Ik noem het het Alles is liefde gevoel. Alles is goed. Je mag zijn wie je bent. Eigenlijk is het de pure verbinding die ik voel. Zowel met mijzelf als met de ander. Puur en zonder oordeel samenzijn. Zo mooi!

Authenticiteit en waardering

Die authenticiteit – jezelf zijn – is ook zo belangrijk in het ondernemerschap. Bij veel activiteiten is het een essentieel onderdeel. Denk maar eens aan het pitchen: in 1 minuut aan een groep vertellen wie je bent, wie je helpt en wat je doet. Hoe dichter je bij jezelf staat, hoe gemakkelijker het gaat. Dan voel je je zeker. Want je voelt dat dit precies is wat je wil doen en waarvoor je het doet. Daarnaast gaat het ook over zelfwaardering. Jezelf nemen zoals je bent en daarmee dus waarderen zoals je bent. Als je dat doet wordt het ook gemakkelijk om te staan waar je voor wil staan en bijvoorbeeld je prijzen te vragen.

Balanceren

Net als in het leven gaat het om balanceren. Je hebt van beide kanten wat nodig. Bijvoorbeeld de mannelijke daadkracht om beslissingen te nemen, risico’s durven nemen en door te pakken. De vrouwelijke gevoelskant om af te stemmen of het allemaal gevoelsmatig klopt bij jou en wat je wil bereiken; dat onderbuik gevoel waar we naar te luisteren hebben. Fijn om je bewust te zijn van jouw krachten en te ontdekken waar je nog groeimogelijkheden hebt. Misschien heb je zelf ook wel stappen die je zou willen zetten. Vraag jezelf dan af waar jij wel wat meer van zou willen hebben. Die ratiokant; hoppa gaan! of die gevoelskant; zijn met wat er is en op je af laten komen.

Vrouwencirkel

Dat fijne gevoel van ‘zijn’. Niets moeten. Gewoon samen zijn. Met elkaar.  Jezelf zijn. Oké zijn met jezelf. Zonder oordeel. Verbinding. Dat gevoel van liefde wat ik steeds ervaar.  Dat wil ik meer in mijn leven. Mijn man gaat regelmatig naar een Mannencirkel in de buurt en dacht….dat wil ik ook! Zo gezegd zo gedaan. Samen met Eva Hamming organiseer ik nu elke maand een fijne Vrouwencirkel onder de naam het VROUW&VUUR. Het concept is om maandelijks samen te komen, gezellig vuurtje te maken en de avond samen met alleen vrouwen door te brengen. Elke avond geven we een thema en vullen we op verschillende manieren in. Zo hebben we de eerste keer met elkaar een vision board gemaakt om onze dromen visueel te maken.

Dromen

De eerste avond was afgelopen week. Dat hebben we nog niet zo uitgebreid aangekondigd, want we wilden zelf ook even aftasten hoe en wat. Maar oi oi oi…wat was het fijn. Ik had een super hectische dag en had een dubbel gevoel bij de avond: weer onder de mensen….een avond niets was ook goed geweest. Al gauw naar de start voelde ik me zo ontspannen. Het was zo fijn om daar met elkaar op de grond te zitten op kleedjes en kussens. Kopje thee erbij. Vuurtje aan. Na de avond was ik helemaal opgeladen.  Het samenzijn met andere fijne vrouwen is zo fijn. Dat geeft gewoon energie. Kon daarna ook gewoon niet slapen haha. Hielp natuurlijk ook mee dat het volle maan was, dan heb ik daar wel vaker last van. Voel me rijk, dankbaar en voel zoveel liefde. Heb er eigenlijk niet genoeg worden voor. Dus misschien ook hier goed: lekker met het gevoel ZIJN.

Gewoon DOEN!

Mocht je nou denken, dit klinkt mij als muziek in de oren. Het lijkt mij fijn om erbij te zijn. Je bent welkom. Naja, alleen als je een dame bent dus ;-). Stuur me even een berichtje via Whatsapp ( 06-43456343 ) en ik stuur je even een link om lid te worden van de groep. Per keer vragen we iedereen 5 euro te betalen zodat we de kosten een beetje dekken. Verder geen kosten aan verbonden.  Good to know: de locatie is in Onnen. Bij ons achter in de tuin hebben we een mooie plek gecreëerd (zie foto), alleen nog wat gras zaaien 🙂 . Ben je een dame, is dit te ver weg én wil je dit misschien zelf bij jou in de buurt gaan doen? Ik zou zeggen: gewoon doen! Het is zo fijn en je gaat er vast veel mensen blij mee maken. Eigenlijk ook net als in het ondernemerschap: als je het voelt en alles in jou roept dat jij dat wil……ga er voor!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten