focus op mijn bedrijf

Tijd voor focus en strategie in mijn bedrijf

Als zelfstandig ondernemer is het soms best een kunst om structuur en focus aan te brengen. Het kan dan fijn zijn om echt even vanaf een afstandje er naar te kijken. Samen te zijn met andere ondernemers. Kennis te delen, elkaar te inspireren en verder helpen. Je kunt dan allemaal zover komen. Maar waar vind je de mensen die jou verder kunnen helpen? 

Renee is fulltime fotograaf en videograaf. Ze maakt hele toffe dingen vanuit haar bedrijf CUT Productions, waar ze vorig jaar mee gestart is. Daarnaast vind ze het echt heel gaaf om te reizen. Dat zij mee ging naar de Mastermind in Malaga was daarmee ook niet zo’n gekke keuze. Lekker naar het buitenland en beelden schieten. Ze heeft voor mij daar ook super mooie foto’s gemaakt die je vast al wel op mijn socials voorbij hebt zien komen.

Door heel helder te hebben hoe je je kan onderscheiden, kun je jezelf en je bedrijf veel sterker neer zetten.

Focus, strategie en structuur

Renee ging mee op de Mastermind week omdat ze meer beeld wilde krijgen bij de niche die het beste bij haar zou passen. Wie is haar ideale klant? Dat was een van haar vragen. Daarbij wilde ze ook graag aan de slag met haar Instagram: het uitzetten van een strategie, zodat ze niet meer zomaar wat deed maar echt strategisch aan de slag kon gaan en daarmee ook een sterke Instagram-feed kan creëren. Plus actiever én met meer continuïteit Instastory’s inzetten om haar verhaal te delen.

 

Hoe krijg ik meer reacties? Wat kan ik plaatsen? Hoe kan ik me onderscheiden? Wie vind mij interessant om te volgen? Er wordt al zoveel gedeeld, wat voegt het toe als ik ook nog mijn berichten ga delen?  Hoe zorg ik voor eenheid in mijn profiel?

Op afstand zijn van mijn bedrijf

Ik heb besloten om mee naar de Mastermind-week te gaan omdat ik het fijn vond om echt even op afstand van mijn bedrijf te zijn, in de hoop meer focus te krijgen op wat ik allemaal aan het doen ben. Heb wel even getwijfeld of ik mee zou gaan. Best intens om zo een week op te trekken met mensen die je niet kent. Eigenlijk is dit iets wat me positief verrast heeft. De groep was fijn, we hebben veel kennis kunnen delen en het was ook nog eens gezellig.

Focus in mijn bedrijf

In het begin van de week had ik zo’n chaos in mijn hoofd. Gedurende de week viel alles op z’n plek waardoor ik meer focus en overzicht kreeg. Ik weet met welke doelgroep ik het liefste werk, waar ik energie van krijg. Ik heb meer focus gekregen, heb doelen gesteld, praktische plannen gemaakt en kan nu doelgericht aan de slag. Ik heb nu zelfs een duidelijke weekstructuur. Mijn niche is nu helder én heb ook een nieuwe dienst die ik ga aanbieden. Ik vind het fijn om nu een strategisch plan te hebben, dat geeft overzicht en rust. Ik merk dat ik nu ook gemakkelijker in beweging kom. Ik heb nu bijvoorbeeld echt zin om een date voor een shoot te plannen voor mijn nieuwe dienst.

Deel het online

Op gebied van social media heb ik nu heel duidelijk een contentagenda. Ik weet wanneer ik wat, waar, hoe vaak kan plaatsen en hoe ik dit het beste kan doen. Hierbij heb ik een duidelijk beeld bij wat ik uit wil stralen. Ik weet nu waarom het goed is om wel gewoon die berichten te delen, die ik anders niet zou delen. Ook ga ik meer beeldmateriaal delen van wat ik geschoten heb en laat meer los over wat anderen er van kunnen vinden. Mijn werk is mijn werk en daarmee wil ik graag klanten trekken die echt bij mij passen. De komende tijd ga ik bezig met het schrijven van webteksten, mijn eigen promofilm maken en communicatiepartners uitzoeken.

Heb structuur in weekplanning waardoor ik mijn social media weg kan zetten.

Boost voor je bedrijf

Ik zou deze Mastermind-week aanbevelen aan iedereen die wel een boost kan gebruiken voor zijn of haar bedrijf. Eigenlijk aan iedereen met een bedrijf. De een loopt tegen social media aan, de ander tegen netwerken, weer een ander wil zijn diensten of doelgroep aanscherpen. Als je met allemaal ondernemers samen bent, met de intentie om elkaar te helpen, een stukje coaching…. Dan is er voor iedereen veel uit te halen.

Je kunt zo geïnspireerd raken van elkaar. Je kunt met elkaar zoveel neer zetten zowel voor jezelf als voor elkaar. Het was heel fijn om even lekker eruit te zijn. Ook even op afstand te zijn van mijn bedrijf.

 

Durf anders te zijn

Wat ik tof vind aan Renee is dat ze heel authentiek is. Lekker zichzelf. Wat ze doet, doet ze vanuit haar hart. Ook in haar bedrijf. Dat maakt dat het soms heel spannend is om dingen te delen, het ligt zo dicht bij jezelf en bij wie jij bent. Maar daar….juist daar…ligt zoveel kracht om je te onderscheiden. Helemaal op het vlak van fotografie en films maken, waarin zoveel mensen actief zijn.

Als je als ondernemer onderneemt op een manier die écht helemaal jij is en je daarmee anders durft te zijn…WAUW! Daar hou ik dus van. Ga je juist alleen maar meer mensen trekken die super goed bij jou passen en waar je met veel plezier mee samenwerkt. Feestje om met dit soort ondernemers te mogen samenwerken.

Mastermind-week knallen

Elk kwartaal ga ik alleen weg om AAN mijn bedrijf te werken. Sinds vorig jaar doe ik dit ook met andere ondernemers. Een week volle focus op je bedrijf, op een mooie locatie waar we met elkaar vertoeven. Zonder afleiding van de dagelijkse dingen en even los van de dagelijkse routines. In juli 2019 is er weer een week gepland. Dit keer in Nederland. Kijk voor meer informatie op: Mastermind-week Nederland: ondernemen & social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten