social media community

Social Media Community 2.0

Soms heb je veel tijd, geld en energie in iets geïnvesteerd en loopt het anders. Dát is naar mijn idee een beetje het risico van het ondernemersvak. Naast de nodige ambities heb je ook gewoon een portie lef nodig.

Dik 3,5 jaar heb ik de Social Media Community gerund, 2000 ondernemers mogen verwelkomen, veel leukerds online ontmoet, student en ondernemer aan elkaar gekoppelt, een bult online social media trainingen gemaakt én 101 vragen beantwoordt over online, ondernemen en social media.

Ik heb met verschillende studenten en jonge ondernemers samengewerkt. We hebben elkaar volop geïnspireerd, veel content met elkaar gemaakt voor de Social Media Community kanalen én elkaar versterkt waar mogelijk.  Alles met als doel om elkaar weer een stapje verder te helpen.

Van dit alles heb ik genoten. Maaarrrrr……. het is nu tijd voor wat anders.

Waarom? Nou dat zal ik je vertellen. Enerzijds beviel de software met niet. Iets met veel storingen én het was niet gebruiksvriendelijk. Veel gebruikers snapten intuïtief niet goed waar ze op moesten klikken. Terwijl ‘eenvoud’ juist een belangrijke pijler is in mijn bedrijf.

Verder gebeurde er veel buiten mijn zicht. Mooie contacten werden gelegd, mensen inspireerden elkaar. Op zich heel mooi, maar juist die momentjes waaruit de meerwaarde van het platform bleek…die miste ik zo. En dat zijn voor mij juist net de genotsmomentjes waar ik het voor doe.

Dus de knoop door gehakt. Alle online trainingen ga ik ergens anders online neerzetten in de vorm van een online academy. En het forum deel? Die komt nu eerst te vervallen in de vorm die er was. Maar er komt iets anders tofs aan: een mega gave Facebook-groep. Daarover later meer. J

Tip van Dees: check eens wat je doet en of dat echt past bij wie jij bent en waar je voor staat. Soms voel je wel dat je ergens mee te stoppen hebt. Dat je aan een dood paard trekt. Klinkt een beetje onvriendelijk, maar hai, wat kan het soms veel energie kosten.

Mijn ervaring is dat wanneer je er teveel bovenop zit, je de stroom alleen maar blokkeert. Mooi voorbeeld hierbij is de Samenwerkdag voor ondernemers. Ik start het vanuit mijn hart en zo volgen er meer. Ga ik hard promoten om in elke regio een te krijgen, dan gaat het echt niet harder. Laat ik het los, ben ik zo tevreden en geef ik me er aan over, dan komen er weer regio’s bij.

Lang verhaal kort. Er komt een 2.0 versie van de Social Media Community aan.
Én een super inspirerende Facebook-groep waar ik all in ga. Dus hou mijn socials in de gaten.

Foto: door Mijn Social Media Fotograaf
V.l.n.r. Marlies Brink, David Muntinga, Marieke Abbink en ik 🙂 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten