Selfcare voor ondernemers

Ondernemen = investeren in jezelf

Elk jaar investeer ik in mijn bedrijf. De ene keer is dat een cursus gericht op persoonlijke ontwikkeling. Een andere keer is dat een opleiding intuïtief coachen. Kosten van zoiets? Komt gauw op 3000 euro. Ja best wat centen, maar ik weet ook dat het belangrijk is om te doen.

Het is belangrijk om te blijven groeien, je te blijven ontwikkelen op vlakken waar je beter in wil worden. Het ook jezelf vooral te gunnen om soms dingen te gaan doen die je echt heel graag wil. Om jezelf en je bedrijf sterker neer te zetten en daarmee meer te kunnen bieden aan je klanten. Dit jaar is het anders. Ik wilde dolgraag een opleiding voor yogadocent doen, lijkt me erg tof. Het is 1 super goed voor mijzelf om daar volop in te duiken én 2 ik kan zelf de yogalessen voor ondernemers gaan verzorgen zoals bij de Mastermind Spanje en Mastermind Schiermonnikoog.

Maar voor ik mezelf een GO gaf om me hier voor aan te melden kwam het besef over de ruimte die in gecreëerd heb voor dit jaar. Ik ben namelijk met een aantal dingen gestopt, waaronder het coachen bij 365 Dagen Succesvol. Alles met als doel om tijd voor mij te houden. Al pratende hierover bedacht ik, goh dan is het toch ook best een goed plan om mijn investeringsbudget een keer in mijzelf te steken. Want wanneer doen we dat nou? Onszelf geven wat we nodig zijn. Onszelf het net zo gunnen als we het een vriend(in) zouden gunnen.

Ik ga regelmatig naar Ineke Sijtsma van Massagepraktijk een goed gevoel, Groningen voor een lekkere massage, naar Liesbeth Kerkhoven van Beautysalon Hem en Haar voor een beautybehandeling en naar de sauna. Ik eet bewust, drink weinig alcohol en cafeïne, mediteer elke dag en ben de yoga-zonnegroetjes in de ochtend weer aan het oppakken. Zelfs al twee keer hardgelopen deze week. Voelt goed

Het leuke is dat het óók een investering voor mijn bedrijf is. Want elke keer als ik voor mijzelf kies door bijvoorbeeld een dutje te doen, naar de sauna te gaan of een lekkere behandeling te regelen….merk ik dat mijn bedrijf meer gaat stromen. En met stromen bedoel ik dan dat ik enthousiaste ondernemers op mijn pad krijg die vertellen dat ze mogelijk deel willen nemen aan een Mastermind-week, of een mail met een bestelbevestiging voor mijn Weekplanner, een appje dat iemand zich aan wil melden voor mijn event. Of er komt een mooie samenwerking op mijn pad.

Als je op dit moment voelt dat je aan het trekken bent aan je bedrijf. Zet de knop in je hoofd even om. Je hoeft er niet hard voor te werken om het te laten stromen. Misschien werk je juist wel te hard. Weet wat je wil, vertrouw erop, geef je er aan over én zorg vooral goed voor jezelf.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten