Ik ben niet goed genoeg ideesonline

Ik ben of doe het niet goed genoeg

Ik ben niet goed genoeg. Ik doe het niet goed genoeg. Het zijn van die zinnetjes die voor veel mensen bekend zijn. Beter gezegd: het zijn vaak overtuigingen waar iedereen zo op z’n tijd wel eens last van heeft.

Als ik kijk naar eigen situaties dan zie ik het thema zelfafwijzing er steeds weer in terugkomen. Ik wijs mezelf af omdat ik bepaalde dingen wel of niet doe. Paar voorbeelden? Dit kan al zijn dat ik naar de wc moet, maar zo lekker bezig ben dat ik niet ga. Of dat ik een dag niet buiten ben geweest en daar wat van vindt. In sommige situaties werkt dit nog meer door. Ik wijs dan niet mezelf af, maar ik ga er ook vanuit dat een ander dat ook doet. Lekker onhandig, want dit is vaak helemaal niet zo.

Laatst had ik dit op het thema eten. Ik eet in de basis geen koemelk, gluten en vlees. Alles zo min mogelijk. Maar op vakantie was dat best een uitdaging. Er bleef weinig van de menukaart over. Zo eten doe ik uit principe en omdat ik van sommige ingrediënten klachten krijg. Ik ben verder niet allergisch. Dus af en toe ‘zondigen’ (klinkt lekker zwaar) kan best.

Maar joh, wat vind ik dat lastig. Waar leg ik dan op in? Wel gluten? Wel koemelk? Of wel vlees? Daar vind ik zelf wat van. Ik vind dat ik van mijn geloof afstap en dat voelt niet goed. Tegelijkertijd voel ik ook de afwijzing van mijn omgeving: pfff nu eet je het wel? Jij bent ook een slapjanus. Waarom doen we met koken zo moeilijk als je het nu wel eet?

Jongens wat kan het druk zijn in mijn hoofd. Ingewikkeld. Voelt helemaal niet fijn. Dat is ook direct het volgende probleem. Ik ga mezelf weer lopen afwijzen omdat ik dit van mijn omgeving denk. Zo had ik hier ‘last’ van op verschillende thema’s. Tot ik op een dag besloot: als ik nou er eens vanuit ga dat alles wat ik doe gewoon goed is. Goed zoals het is. Elke keuze. ALLES is GOED, wat ik ook doe.

Te bizar, wat een topdag. Ik zat lekker in mijn vel, genoot van alles wat ik deed en van de mensen om mijn heen. Zoiets simpels als een enkele gedachte steeds herhalen.

Je bent goed genoeg. Je doet het goed genoeg.
Eigenlijk altijd. Maakt niet uit wat je doet.

In het ondernemerschap werkt dit precies hetzelfde. We hebben allemaal wel momenten van shit ik heb gefaald of had het anders moeten doen. Pas bovenstaande eens toe en kijk wat er in je gebeurt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten