Anouk van der Veen Make a zine eigen bedrijf starten tijdens je studie ik zeg doen

Een eigen bedrijf starten tijdens je studie? Ik zeg doen!

Een eigen bedrijf starten tijdens je studie? Zou je dat nou wel doen? Kun je beter niet eerst je studie afmaken? Is dat niet handiger? Kun je het wel combineren? Je kunt natuurlijk genoeg redenen bedenken waarom je het niet zo doen. Maar als je echt wil…waarom ga je er dan niet gewoon voor? 

1e jaars Commerciële Economie studente

Zo leuk dit! Vorig jaar gaf ik Marketingcommunicatie en begeleidde ik projectgroepen bij het starten van een eigen bedrijf voor de beurs op de Hanzehogeschool Groningen. Anouk Van Der Veen was één van de commerciële economie studenten uit mijn klassen.

Als onderdeel van het portfolio kregen de studenten de opdracht om een magazine te maken waar ze zichzelf in centraal zetten. Een magazine die je bij wijze van, zo bij een sollicitatie mee kan sturen zodat iemand beeld krijgt bij wie jij bent, waar je voor staat en jouw kwaliteiten. Deze opdracht voerde ze top uit, dikke voldoende.

Vraag van de dag

Na afloop van een van de colleges kwam ze naar mij toen en vroeg ze: ‘Ik overweeg om een eigen bedrijf te starten. Maar veel mensen zeggen dat ik dat beter niet kan doen tijdens mij studie. Hoe kijkt jij hier tegenaan?’.

Mijn antwoord; ‘Joh, als jij dat echt wil, dan ga je er toch voor? Waarom zou je het niet doen? Als je er in geloofd, dan gaat het je vast en zeker lukken. Juist als student kun je je heel erg onderscheiden. Jong talent met vakkennis én lef. Ik hou er van! Ik wou dat ik destijds al tijdens mijn studie gestart was. Als je voelt dat je het nu wilt en er in geloofd dat het gaat lukken, waarom ga je er dan niet gewoon voor?”.

Ze kreeg een lach op haar gezicht en zag de mogelijkheden verschijnen. Zo mooi om te zien.

Later als ik groot ben

Eerder dit jaar zag ik een update op LinkedIn voorbij komen van Anouk met het bericht dat ze een eigen bedrijf gestart was: Make a zin. Ik kreeg kippenvel. Wauw, wat gaaf! Vorig jaar had ik het er nog over en nu doet ze het gewoon.

Zojuist heeft ze haar website www.makeazine.nl gelanceerd. Ik lees haar introductieverhaal met plezier. Zie ik daar opeens: “Ik vergeet nooit meer het moment dat ik voor de zoveelste keer tegen m’n docent zei ” Later als ik groter ben” en dat de docent zei “Daar ga je toch zeker niet op wachten?”. ​Woaw dat was echt een eye-opener.”.

Kijk hier doe ik het voor. Dit is nou typisch zo’n momentje waar ik heel veel van geniet. Zo’n kort maar krachtig gesprek. Iemand laten geloven in dat je je gevoel mag volgen. Dat je er voor mag gaan. Je niet af laten remmen door de mensen om je heen die denken: moet je dat nu wel doen en wat ze ook maar zeggen. Om op deze manier net dat laatste zetje te geven om er vol voor te gaan.

Make a zine: Jouw ondernemersverhaal

Geïnspireerd door de opdracht om een magazine te maken, ontwerpt ze nu voor ondernemers Magazines. Die je bijvoorbeeld in een wachtkamer kan leggen, in de kantine, of aan klanten mee kan geven of op kan sturen. Verzin het maar. Super leuk! Nieuwsgierig? Lees haar introductieverhaal hier.

Ik schreef destijds ook een blog over de colleges en waar ik zo vrolijk van word.
Nieuwsgierig? Je leest hem hier: Project een eigen bedrijf starten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten